Depression
Depression
Træthed, tristhed, pessimisme og opgivenhed er kendetegn ved depression.
Selvkritik og selvbebrejdende tanker vedligeholder tristheden og bidrager til en ond cirkel, som kan være svær at se sig ud af.
Depressive perioder er ofte en reaktion på ydre begivenheder. Udefrakommende problemer, oplevelser eller begivenheder kan medføre, at frustrationer, følelser og anspændthed, der egentlig handler om noget ydre, bliver vendt indad som f.eks. selvbebrejdelser og overvældende negativt grubleri.
Trods god vilje, vil familie og venner ofte være for bekymrede, for uforstående eller måske for meget blandet ind, til at kunne være til hjælp.
Psykologen vil kunne hjælpe med at gøre situationen mere overskuelig, med at finde og forstå de bagvedliggende årsager til at du er endt i et depressivt mønster. Så bliver det muligt at bryde den onde cirkel af selvdestruktive tanke- og handlemønstre som vedligeholder lidelsen og genfinde styrke og handlekraft og en bedre vej i de problemer du står med.
Er du over 18 år, er der mulighed for tilskud via sygesikringen til behandling af depression. Det kræver henvisning fra egen læge.
Læs denne artikel om hvordan jeg arbejder med depression: https://altompsykologi.dk/2022/06/hvorfor-faar-nogen-depressioner-og-andre-ikke/
I denne podcast kan du i to afsnit høre om min tilgang til at arbejde med depression: