Angst

Angst

Hjertet hamrer, sveden springer og det sortner for øjnene. Man er bange for at besvime, blive sindssyg eller måske at dø. Man skal bare væk.

Et angstanfald er meget fysisk overvældende og meget skræmmende. Så skræmmende, at de situationer hvor angsten forekommer, undgås. Man holder op med at gå på gaden, handle, køre bus eller deltage i sociale sammenkomster.

Men angst kan også være en mere generel tilstand af alarmberedskab og utilpashed i kroppen. Det kan komme til udtryk som bl.a. søvnproblemer, anspændthed, dårlig mave, svimmelhed, kvalme og spændingshovedpine.

Når du lider af ubehagelige kropslige udtryk for angst og stress, så er det vigtigt at finde ud hvad der ligger bag symptomerne. Hvornår startede symptomerne? Hvad udløser angsten? Hvad vedligeholder angsten? Hvad kan hjælpe dig med at regulere angsten?

Kropslig angst er en central del af de fleste psykiske problemer, og det er derfor vigtigt at arbejde med. Dels fordi fysisk angst er meget ubehageligt og dels fordi en god angstregulering er forudsætning for at kunne klare de genvordigheder du møder i din hverdag på en god og hensigtsmæssig måde.

Hvis dine angstproblemer kan diagnosticeres som en decideret angstlidelse, så er der mulighed for offentligt tilskud til psykologhjælp. Det er egen læge du skal tale med om det.